Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Grijze keuken: eindeloos te combineren

Grijs voor een keuken klinkt misschien saai, maar dat is het helemaal niet. Een grijze keuken is neutraal en zeer goed te combineren met diverse kleuren en materialen. Grijze keukens zijn hierdoor juist tijdloos. Bij KEUK kun je een unieke lichtgrijze keuken helemaal naar jouw wensen samenstellen. Ontdek de voordelen en mogelijkheden.

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Waddenzand grijze keuken van KEUK

Onze keukens zijn uniek door de kleur en het gebruik van materialen. Een grijze keuken van KEUK is namelijk gemaakt van hergebruikt staal en andere milieuvriendelijke materialen, zoals OrganicBoard. Doordat onze keukens van staal zijn, geeft dit een robuuste en stoere uitstraling. Daarnaast is onze grijze keuken niet zomaar grijs, maar waddenzand grijs. De kleuren van onze keukens hebben we een Gronings tintje meegegeven, omdat we trots zijn op onze afkomst en Groningen zoveel unieks te bieden heeft. Een voorbeeld is wadlopen vanuit Pieterburen. Wedden dat je onze waddenzand grijze kleur herkent? Omdat dit zo kenmerkend is voor de provincie Groningen, hebben we onze grijze keuken dezelfde kleur gegeven.

Waarom kiezen voor een grijze keuken?

Het is niet gek dat steeds meer mensen voor een grijze keuken kiezen. Zelfs als je van kleur houdt, is een grijze keuken een ideale basis om alle kanten mee op te kunnen. We vertellen je graag wat de voordelen zijn van een lichtgrijze keuken.

 • Een grijze keuken is niet saai, maar zorgt voor balans en neutraliteit.
 • De kleur grijs is heel makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Hierdoor kun je jouw interieur geheel naar eigen smaak inrichten.
 • Een grijze keuken is tijdloos.
 • Een lichtgrijze keuken staat heel mooi bij lichte tinten. Maar je kunt de grijze keuken ook combineren met donkergrijze tinten.
 • De zand kleur keuken van KEUK is uniek in kleur en materialen. Hierdoor wordt jouw keuken een echte blikvanger. Daar heb je helemaal geen opvallende kleur voor nodig.
Ontwerp je eigen KEUK

Grijze keuken in verschillende stijlen

Een grijze keuken is tijdloos, neutraal en zorgt voor de juiste balans in een interieur. Dit zorgt ervoor dat een grijze keuken in verschillende interieurstijlen past. Denk aan een industriële stijl en een moderne stijl.

Grijze strakke keuken van KEUK

Grijze keuken industrieel

Grijze moderne keuken met wijnklimaatkast van KEUK

Moderne grijze keuken

Grijze keuken stalen frame detail van KEUK

Minimalistische keuken

Grijze elementen in de keuken

In een grijze keuken kun je veel grijze elementen of materialen kwijt die de grijze keuken goed complementeren. Denk aan een grijze spoelbak en een grijs keukenblad.

Grijze keuken met RVS spoelbak detail

Grijze spoelbak met keukenkraan

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Grijze keuken met grijs blad

Grijze keuken met houten blad

Een keuken in een lichtgrijze kleur combineert prachtig met een houten werkblad. De warmte van het hout geeft een gezellige en moderne sfeer. Bij KEUK kun je jouw grijze keuken samenstellen met een houten blad, gemaakt van kernbeuken. Dit geeft een robuuste en sfeervolle uitstraling. Let op, een houten kernbeuken blad kan tot een maximale breedte van 7 keukenkastjes.

Grijs kookeiland en keukeneiland met bar

Grijze keuken met kookeiland

Bestel kookeiland
Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp je eigen grijze KEUK

Een waddenzand grijze keuken van KEUK is modern, uniek en tijdloos! Ontwerp jouw grijze keuken in onze configurator. Volg de stappen in de configurator en creëer jouw droomkeuken. Gratis, makkelijk en op jouw eigen tempo. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw lichtgrijze KEUK direct bestellen.

Ontwerp je eigen KEUK
Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Kleuren in grijze keuken

Veelgestelde vragen

over onze grijze keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Welke kleur muur bij grijze keuken?
  Een zachte, neutrale kleur zoals crème of zacht beige past goed bij een grijze keuken. Deze kleuren complementeren de grijstinten zonder ze te overheersen. Voor wat contrast kun je overwegen om één muur een kleur te geven, zoals groen of blauw.
 • Welke kleur past bij een grijze keuken?
  Een zachte, neutrale kleur zoals crème of zacht beige past goed bij een grijze keuken. Deze kleuren complementeren de grijstinten zonder ze te overheersen. Voor wat contrast kun je overwegen om kleur toe te voegen, zoals groen of blauw.
 • Welke kleur aanrechtblad bij lichtgrijze keuken?
  Bij een lichtgrijze keuken van KEUK kun je kiezen tussen een houten kernbeuken blad en een lichtgrijs multiplex met HPL blad. Het houten blad zorgt voor contrast en warmte, terwijl het multiplex aanrechtblad zorgt voor rust en een gebalanceerde uitstraling.
 • Grijze keuken welke kleur muur?
  Een zachte, neutrale kleur zoals crème of zacht beige past goed bij een grijze keuken. Deze kleuren complementeren de grijstinten zonder ze te overheersen. Voor wat contrast kun je overwegen om één muur een kleur te geven, zoals groen of blauw.
 • Welke kleur vloer bij grijze keuken?
  Een warme en neutrale kleur vloer, zoals licht eikenhout of beige tegels, kan de grijze keuken mooi aanvullen. Het zorgt voor een gebalanceerde uitstraling. Ook donkere houttinten zoals walnoot of kastanje kunnen een elegant contrast bieden.
 • Welke vloer bij een grijze keuken?
  Een warme en neutrale kleur vloer, zoals licht eikenhout of beige tegels, kan de grijze keuken mooi aanvullen. Het zorgt voor een gebalanceerde uitstraling. Ook donkere houttinten zoals walnoot of kastanje kunnen een elegant contrast bieden.
 • Welke kleur tegels bij grijze keuken?
  Voor een grijze keuken kunnen tegels in neutrale kleuren zoals wit, crème, of een andere tint grijs een mooie keuze zijn. Dit zorgt voor een moderne en rustgevende uitstraling. Je kunt ook overwegen om tegels te kiezen met een subtiele textuur of patroon voor wat visuele interesse.