Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Duurzame keuken bij KEUK:

Energiezuinig en gebruiksvriendelijk

Duurzaamheid wordt in onze samenleving steeds belangrijker, zo ook in ons huis. Veel meer mensen zijn op zoek naar duurzame materialen of apparatuur. Bij KEUK zijn we ons hiervan bewust, daarom produceren wij onze keukens op een duurzame en circulaire manier. Wil je een duurzame keuken kopen voor in jouw huis of bedrijfspand? Stel dan jouw duurzame KEUK samen in de online configurator.

Duurzame keuken bij KEUK:

Energiezuinig en gebruiksvriendelijk

Wat maakt een keuken duurzaam?

Om te weten wat een duurzame keuken precies inhoudt, is het goed om te weten wat er eigenlijk wordt bedoeld met duurzaamheid. Is iets duurzaam, dan houdt dit in dat het geproduceerd of verkregen is op een manier die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast. Zo kunnen duurzame producten gemaakt zijn van gerecycled materiaal (dit wordt circulair genoemd) of zonder grondstof uitputtende mechanische processen.

Wat wordt er dan bedoeld met een duurzame keuken? In principe kijken we naar drie belangrijke aspecten:

 • Een duurzame keuken verspilt zo min mogelijk gas, water, licht en elektriciteit. Het heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • De materialen in een duurzame keuken zijn op een duurzame wijze gewonnen.
 • Een duurzame keuken blijft er jarenlang mooi uitzien.
Ontwerp je eigen KEUK

Duurzaamheid en circulariteit bij KEUK.nl

KEUK biedt duurzame keukens aan op het gebied van productie, gebruik en ontwerp. Kortom, de hele levenscyclus van een KEUK is duurzaam. Zelfs ná gebruik. We leggen je graag uit hoe een KEUK is vervaardigd en opgebouwd.

Duurzame en circulaire productie

KEUK wordt gemaakt van duurzame, circulaire materialen die alleen maar uit Europa komen. Het frame is voor een groot deel gemaakt van hergebruikt staal en voor het plaatmateriaal wordt OrganicBoard gebruikt wat gemaakt is van snoei- en houtafval en biogene lijm. En voor onze apparatuur kiezen we energiezuinige oplossingen.

Ook bij de productie en levering houden we rekening met duurzaamheid. Onze fabriek in Hoogezand draait op duurzame energie. Wat dit inhoudt spreekt voor zich. Daarnaast halen we onze materialen van zo dichtbij mogelijk waardoor we het aantal transportkilometers en onze uitstoot tot een minimum beperken. En we werken zoveel mogelijk verpakkingsloos. Zo gebruiken we geen wegwerp verpakkingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld karton of piepschuim, bij het transport van jouw keuken.

Duurzaam gebruik

Wist je dat een KEUK volledig modulair is opgezet? Dit betekent dat je de onderdelen eenvoudig kunt wisselen of vervangen. Ga je verhuizen of moet de duurzame keuken op een andere plek komen te staan? Ook dat is makkelijk geregeld.

Wil je een compleet nieuwe KEUK? Dan halen we de oude keuken op om deze te recyclen. Zo krijgt elke KEUK weer een nieuw leven en worden er geen keukens onnodig vernietigd. Zo gaat ons product een leven lang mee.

IJzersterk ontwerp

Door het hergebruikte stalen frame is de KEUK stabiel genoeg om door dik en dun te blijven staan. Het frame is daarnaast niet kapot te krijgen. Alle hoeken en de onderkant van het frame hebben stootranden om beschadiging tegen te gaan. Daarnaast zijn de kastdeuren van onze duurzame keukens voorzien van een extra stevige bevestiging. De laden hebben een draagkracht van maar liefst 70 kg. Als werkblad kun je kiezen voor een sterk multiplex blad of een houten kernbeuken blad gemaakt van restafval beukenhout.

Samenstellen circulaire keuken

Ben je benieuwd hoe je een duurzame keuken ontwerpt in de configurator van KEUK? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Als eerste kies je het aantal kasten dat je wilt. Ontwerp een kleine keuken of juist een grote keuken. Je kunt ook kiezen uit een van de vaak gekozen keukens, zodat je direct al een begin hebt.
 2. Maak in het overzicht drie keuzes: de kleur, het blad en de plaats van de keuken. Voor het blad kun je kiezen uit sterk HPL of houten kernbeuken. Beide materialen zijn zeer duurzaam. Let er wel op dat een kernbeuken blad meer aandacht en onderhoud nodig heeft.
 3. Vervolgens kun je jouw keuken helemaal modulair in elkaar zetten. Wij maken alleen gebruik van topproducten van de beste merken. Al onze keukenapparaten zijn van Siemens. Dit merk maakt zo zuinig mogelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen. De spoelbak is gemaakt van roestvrij staal (rvs), zeer duurzaam, sterk en stevig materiaal dat bestand is tegen verschillende weers- en menselijke invloeden.
Gele keuken - KEUK

Duurzaam koken

Koop je een duurzame keuken van KEUK, dan kun je er absoluut zeker van zijn dat je ook duurzaam kookt. Gemiddeld staan we één uur tot anderhalf uur per dag in de keuken. Per week is dit maar liefst 7 uur tot 10,5 uur. Dan wil je natuurlijk zo energiezuinig mogelijk je eten kunnen bereiden. Met onze kookoplossingen is dat zeker een gegeven. Als je voor een KEUK gaat, dan kies je voor een Siemens inductiekookplaat (met of zonder afzuiging). Hier is bewust voor gekozen: een inductiekookplaat gebruikt minder stroom dan andere elektrische kookplaten, zoals een keramische kookplaat. Ook wint inductie het van gas. Inductie is dus het meest energiezuinige en duurzame alternatief.

De waterbesparende keuken

Bij het ontwerpen van een KEUK kun je kiezen voor een vaatwasser van Siemens. Natuurlijk met een reden, want deze vaatwassers zijn duurzaam en besparen water. De vaatwassers van Siemens zijn voorzien van een speciaal reservoir dat gevuld is met het mineraal zeoliet. Zeoliet slaat vocht en energie op om het vervolgens op natuurlijke wijze om te zetten in warmte. Aan het einde van de laatste spoelgang verdampt het water door de verhitting van het vaatwerk. Deze ‘Zeolith vaatwassers’ besparen bij elk gebruik maar liefst 55% water en 20% energie in vergelijking met traditionele vaatwassers uit 2006.

Duurzame keukenapparatuur

Koop je een KEUK? Dan krijg je de vaatwasser, oven, koelkast, inductiekookplaat en wijnklimaatkast van Siemens. Alle huishoudelijke (keuken)apparaten van Siemens maken zo zuinig mogelijk gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast heeft het merk, dankzij technische innovaties, een combinatie van intelligente software en een netwerk van slimme sensoren (iSensoric) ontwikkeld. Hiermee worden de belangrijkste factoren voor de werking van je apparaten automatisch gedetecteerd, geëvalueerd en ingesteld. iSensoric zit in elk Siemens apparaat om het zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk met natuurlijke hulpbronnen om te laten gaan, zoals water en energie.

Om verspilling te voorkomen en grondstoffen te sparen, hergebruikt het merk veel waardevolle grondstoffen uit oude apparaten. Ook ontwikkelen ze huishoudapparaten met een focus op de lange levensduur. Een lange levensduur van een apparaat levert een aanzienlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu en het klimaat. Een KEUK inclusief de keukenapparatuur van Siemens maakt dat je zowel een duurzame als een circulaire keuken koopt.

Keukens van duurzaam hout

Het frame van een KEUK is gemaakt van hergebruikt staal, maar voor het werkblad kun je kiezen uit twee verschillende soorten materialen. Het multiplex blad met HPL is een zeer sterk en duurzaam blad. Dit komt doordat er tijdens het productieproces verschillende lagen houtvezel en papier, doordrenkt met fenolhars, worden samengeperst. De hars is een thermoharder: het wordt hard onder invloed van warmte. Multiplex met HPL heeft dezelfde kleur als de rest van de keuken. Wil je een duurzame keuken, dan kies je voor het multiplex met HPL blad.

De tweede optie is een houten kernbeuken blad. Dit materiaal is gemaakt van restafval beukenhout. Het materiaal is erg sterk, omdat het hout uit de kern van de stam is. Door het natuurlijke veranderingsproces verschijnen in de kern mooie structuren (nerven) en verkleuringen. Wil je een circulaire keuken, dan kies je voor het kernbeuken blad. Let op: een kernbeuken blad heeft wel meer aandacht en onderhoud nodig dan een multiplex blad.

Waarom kiezen voor een duurzame keuken van KEUK?

Een keuken van KEUK is duurzaam en circulair. Maar ook het ontwerpen van een KEUK is ontzettend leuk en simpel door onze nieuwste configurator. Hierdoor wordt het creëren en het kopen van een nieuwe keuken nóg leuker. De voordelen van KEUK.nl op een rij:

 • De configurator van KEUK is zeer toegankelijk: ontwerp jouw keuken zonder registratie.
 • Je keuken ontwerpen bij ons online is helemaal gratis.
 • Je kunt jouw keuken ontwerp tussentijds opslaan en delen.
 • De prijzen staan direct in de configurator, lekker transparant dus.
 • Ontwerp je keuken zelf of kies uit een bestaand ontwerp.
 • Het ontwerp is modulair, wat betekent dat je flexibel kasten kunt aanpassen en uitbreiden, zelfs jaren later.
 • Hele kleine keuken ontwerpen of juist een hele grote? Alles is mogelijk!
 • Slechts 6 weken levertijd.
Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp jouw eigen duurzame KEUK

Wil jij een duurzame en circulaire keuken kopen voor in jouw huis of bedrijfspand? Ontwerp dan nu jouw eigen KEUK! Volg de stappen in de configurator en creëer jouw droomkeuken. De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw duurzame KEUK direct bestellen. Begin jouw duurzame keuken ontwerp direct!

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen

Over onze duurzame keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat is een duurzame keuken?
  Wat is een duurzame keuken? We kijken naar drie belangrijke aspecten:
 • Wat is een circulaire keuken?
  Wat is een circulaire keuken? We kijken naar drie belangrijke aspecten:
 • Wat is duurzaamheid in het algemeen?
  Duurzaamheid houdt in dat een product geproduceerd of verkregen is op een manier die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast. Zo kunnen duurzame producten gemaakt zijn van gerecycled materiaal (circulair) of zonder grondstof uitputtende mechanische processen.
 • Hoeveel kost een duurzame keuken?
  Wat een duurzame keuken kost, hangt af van jouw wensen. Materialen, apparatuur en grootte van de keuken beïnvloeden de prijs. Een basis KEUK kun je al kopen voor ca. € 3.000. Ontwerp jouw eigen keuken in de configurator op KEUK.nl en zie direct wat jouw duurzame keuken kost.