Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Duurzame keuken: energiezuinig en gebruiksvriendelijk

Duurzaamheid wordt in onze samenleving steeds belangrijker, zo ook in ons huis. Veel meer mensen zijn op zoek naar duurzame materialen of apparatuur. Bij KEUK zijn we ons hiervan bewust, daarom produceren wij onze keukens op een duurzame en circulaire manier. Wil je een duurzame keuken kopen voor in jouw huis of bedrijfspand? Stel dan jouw duurzame KEUK samen in de online configurator.

Groene keuken - stalen frame detail
Circulaire keuken montage

Wat maakt een keuken duurzaam?

Ontwerp je eigen KEUK

Circulaire keuken

KEUK biedt circulaire keukens aan op het gebied van productie, gebruik en ontwerp.
Kortom, de hele levenscyclus van een KEUK is circulair. Zelfs ná gebruik blijft deze benadering intact. We leggen je graag uit hoe een KEUK is vervaardigd en opgebouwd.

Duurzame en circulaire materialen

KEUK wordt gemaakt van duurzame, circulaire materialen die alleen maar uit Europa komen. Het frame is voor een groot deel gemaakt van hergebruikt staal en voor het plaatmateriaal wordt OrganicBoard gebruikt wat gemaakt is van snoei- en houtafval en biogene lijm. En voor onze apparatuur kiezen we energiezuinige oplossingen.

Ook bij de productie en levering houden we rekening met duurzaamheid. Onze fabriek in Hoogezand draait op duurzame energie. Wat dit inhoudt spreekt voor zich. Daarnaast halen we onze materialen van zo dichtbij mogelijk waardoor we het aantal transportkilometers en onze uitstoot tot een minimum beperken. En we werken zoveel mogelijk verpakkingsloos. Zo gebruiken we geen wegwerp verpakkingsmateriaal, zoals bijvoorbeeld karton of piepschuim, bij het transport van jouw keuken.

Duurzaam gebruik

Wist je dat een KEUK volledig modulair is opgezet? Dit betekent dat je de onderdelen eenvoudig kunt wisselen of vervangen. Ga je verhuizen of moet de duurzame keuken op een andere plek komen te staan? Ook dat is makkelijk geregeld.

Wil je een compleet nieuwe KEUK? Dan halen we de oude keuken op om deze te recyclen. Zo krijgt elke KEUK weer een nieuw leven en worden er geen keukens onnodig vernietigd. Zo gaat ons product een leven lang mee.

IJzersterk ontwerp

Door het hergebruikte stalen frame is de KEUK stabiel genoeg om door dik en dun te blijven staan. Het frame is daarnaast niet kapot te krijgen. Alle hoeken en de onderkant van het frame hebben stootranden om beschadiging tegen te gaan. Daarnaast zijn de kastdeuren van onze duurzame keukens voorzien van een extra stevige bevestiging. De laden hebben een draagkracht van maar liefst 70 kg. Als werkblad kun je kiezen voor een sterk multiplex blad of een houten kernbeuken blad gemaakt van restafval beukenhout.

Keuken ontwerpen zonder registratie

Samenstellen circulaire keuken

Gele keuken met inductiekookplaat - KEUK

Duurzaam koken

KEUK sfeerbeeld: RVS spoelbak en kraan

De waterbesparende keuken

Moderne keuken met werkende oven

Duurzame keukenapparatuur

Circulaire keuken

Keukens van duurzaam hout

Waarom kiezen voor een duurzame keuken van KEUK?

Een keuken van KEUK is duurzaam en circulair. Maar ook het ontwerpen van een KEUK is ontzettend leuk en simpel door onze nieuwste configurator. Hierdoor wordt het creëren en het kopen van een nieuwe keuken nóg leuker. De voordelen van KEUK.nl op een rij:

 • De configurator van KEUK is zeer toegankelijk: ontwerp jouw keuken zonder registratie.
 • Je keuken ontwerpen bij ons online is helemaal gratis.
 • Je kunt jouw keuken ontwerp tussentijds opslaan en delen.
 • De prijzen staan direct in de configurator, lekker transparant dus.
 • Ontwerp je keuken zelf of kies uit een bestaand ontwerp.
 • Het ontwerp is modulair, wat betekent dat je flexibel kasten kunt aanpassen en uitbreiden, zelfs jaren later.
 • Hele kleine keuken ontwerpen of juist een hele grote? Alles is mogelijk!
 • Slechts 6 weken levertijd.
Ontwerp je eigen KEUK
Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp jouw eigen duurzame KEUK

Wil jij een duurzame en circulaire keuken kopen voor in jouw huis of bedrijfspand? Ontwerp dan nu jouw eigen KEUK! Volg de stappen in de configurator en creëer jouw droomkeuken. De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw duurzame KEUK direct bestellen. Begin jouw duurzame keuken ontwerp direct!

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen over onze duurzame keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat is een duurzame keuken?
  Wat is een duurzame keuken? We kijken naar drie belangrijke aspecten:
 • Wat is een circulaire keuken?
  Wat is een circulaire keuken? We kijken naar drie belangrijke aspecten:
 • Wat is duurzaamheid in het algemeen?
  Duurzaamheid houdt in dat een product geproduceerd of verkregen is op een manier die het milieu en de natuur zo weinig mogelijk belast. Zo kunnen duurzame producten gemaakt zijn van gerecycled materiaal (circulair) of zonder grondstof uitputtende mechanische processen.
 • Hoeveel kost een duurzame keuken?
  Wat een duurzame keuken kost, hangt af van jouw wensen. Materialen, apparatuur en grootte van de keuken beïnvloeden de prijs. Een basis KEUK kun je al kopen voor ca. € 3.000. Ontwerp jouw eigen keuken in de configurator op KEUK.nl en zie direct wat jouw duurzame keuken kost.