Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Inspiratie

Ontdek de mogelijkheden van een gele keuken

Geel wordt door veel mensen gezien als een vrolijke en energieke kleur. De kleur wordt regelmatig verwerkt in het interieur, zoals gele accessoires of een gele muur. Maar wat dacht je van een gele keuken? Als je eens wat anders wilt dan wit, grijs of zwart dan is een keuken in een leuk kleurtje een heel leuk idee. Laat je inspireren door onze gele keukens.

Gele keuken - KEUK

Inspiratie

Ontdek de mogelijkheden van een gele keuken

Geel in de keuken

Een gele keuken is nog niet erg gewild om als keuken kleur te kiezen, maar dat betekent niet dat het niet kan. Geel staat voor energie en vrolijkheid. Ook geeft geel ontzettend veel warmte en sfeer aan een interieur. In de keuken ben je elke dag te vinden om je maaltijden te bereiden, en misschien zelfs nog meer als je hier je eettafel ook hebt staan. Waarom zou je jouw keuken dan geen vrolijk en sfeervol kleurtje geven in plaats van een saaie kleur zoals wit, grijs of zwart? En als je persoonlijk een fan bent van de kleur geel, dan is een gele keuken natuurlijk al helemaal een goed idee. We geven je graag een paar voorbeelden van een gele keuken inrichting.

Gele keuken - KEUK

Gele keukeninrichting

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken voor in jouw huis? Een gele keuken kan een enorm mooie blikvanger zijn, dus als jij een liefhebber bent van geel dan is dit zeker de moeite waard. Heb je nog een goede en mooie keuken, dan kun je overwegen deze te wrappen of te schilderen. Maar als je keuken al heel wat jaren oud is, dan kun je deze het beste vervangen door een nieuwe gele keuken. Bij KEUK kun je een gele keuken bestellen die je helemaal zelf kan configureren en naar smaak kan samenstellen. Wil je eerst wat voorbeelden zien van gele keukens? Bekijk de details van onze gele keuken hieronder.

De keuken hiernaast heeft officieel de kleur mosterd geel. Voor het blad kun je kiezen tussen kernbeuken (houtlook) en multiplex met HPL. In het laatste geval wordt het keukenblad ook geel.

Gele keuken - KEUK

Okergele keuken

Ga je voor een gele KEUK? Dan kies je officieel voor een mosterd gele keuken. Toch lijkt dit erg op een okergele keuken. Net zoals een mosterd gele keuken straalt een keuken in okergeel warmte en stijl uit. De levendige kleur geeft je ruimte een gezellige en zonnige uitstraling. Daardoor is het een perfecte keuze voor ieder huis of kantoorpand. Het fijne van een keuken in okergeel is dat het zowel een vintage als moderne uitstraling kan hebben. Dit hangt er vanaf hoe je het combineert. Een okergele keuken contrasteert bijvoorbeeld prachtig met andere kleuren. Houd het rustig voor een moderne twist of combineer een okergele keuken juist met nog meer kleur.

Gele keuken - KEUK

Kleurcombinaties

Een gele keuken kan erg heftig ogen, maar met de juiste kleurcombinaties kan het juist erg smaakvol staan. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met de kleuren grijs en wit. Een gele keuken omringd door grijze muren en een witte eettafel kan het accent leggen op de gele keuken, met de rust en balans van de witte en grijze kleuren.

Als je het aandurft om, naast een gele keuken, nog wat meer kleur toe te voegen, ga dan voor een (donker)groene kleur, bijvoorbeeld op de muren. Groen en geel zijn complementair aan elkaar, wit betekent dat ze elkaar erg mooi ophalen.

Gele keuken - KEUK

Voeg subtiele gele details toe

Heb je een open (leef)keuken? Dan zou je de gele keuken kunnen afmaken met wat gele accessoires. Doordat de keuken ook geel is, creëer je hierdoor juist een bepaalde mate van balans en rust. Denk aan een mooie gele lamp, een gele vaas op de eettafel of gele eetkamerstoelen. Overdrijf het niet, je wilt het natuurlijk geen poppenkast maken.

Verlichting

Als je een gele keuken bij KEUK bestelt, dan is het ook goed om na te denken over praktische zaken. Wat ga je doen met de verlichting? Wil je lampen aan het plafond hangen of heb je toch liever spotjes of muurlampen? Verlicht vooral de plekken waar je veel bezig bent, zoals de kookplaat en het snijgedeelte. Wel zo fijn dat je altijd goed kan zien wat je doet. En natuurlijk is het belangrijk om sfeer aan te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door dimbare lampen.

Ontwerp je eigen KEUK

Een gele keuken is hip! Ook is een gele keuken vrolijk, sfeervol, modern, een echte blikvanger en compleet anders dan een ‘normale’ witte, grijze of zwarte keuken. Ben je al dol op de kleur geel, dan is het zeker een aanrader om een gele keuken te nemen. Ben jij klaar voor geel in je keuken? Configureer dan nu jouw gele keuken!

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen

over onze gele keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

  • Waarom een gele keuken?
    Een gele keuken is hip! Ook is een gele keuken vrolijk, sfeervol, modern, een echte blikvanger en compleet anders dan een ‘normale’ witte, grijze of zwarte keuken. Ben je al dol op de kleur geel, dan is het zeker een aanrader om een gele keuken te nemen.