Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Ontwerp je eigen keuken zonder registratie

Wil je jouw huidige keuken vervangen voor een nieuw exemplaar? Of heb je nog geen keuken en ben je op zoek naar de perfecte match? Die vind je gegarandeerd bij KEUK.nl! In onze online configurator kun jij online jouw keuken ontwerpen, zonder registratie en geheel vrijblijvend. Ook is het ontwerpen van jouw nieuwe keuken gratis.

Ga je zelf je keuken ontwerpen, dan krijg je deze binnen 6 weken thuisbezorgd en geplaatst. Ontdek de mogelijkheden van onze online keuken configurator.

Ontwerp je eigen keuken zonder registratie

Waarom de configurator van KEUK?

Er zijn allerlei soorten configuratoren voor keukens. Denk aan de tool van Ikea, maar ook grote keukenbedrijven zoals Mandemakers Keukens hebben een online tool waarmee je zelf jouw keuken kan ontwerpen. Maar vaak zitten er een aantal nadelen aan deze tools. Je moet je bijvoorbeeld vaak registreren. Ook zijn sommige configuratoren moeilijk in gebruik. De configurator van KEUK heeft dit allemaal niet. De voordelen op een rij:

 • Toegankelijke configurator waarmee je jouw keuken kan ontwerpen zonder registratie.
 • Je keuken ontwerpen bij ons online is helemaal gratis.
 • Je kunt jouw keuken ontwerp tussentijds opslaan en delen.
 • De prijzen staan direct in de configurator, lekker transparant dus.
 • Ontwerp je keuken zelf of kies uit een bestaand ontwerp.
 • Het ontwerp is modulair, wat betekent dat je flexibel kasten kunt aanpassen en uitbreiden, zelfs jaren later.
 • Hele kleine keuken ontwerpen of juist een hele grote? Alles is mogelijk!
 • Slechts 6 weken levertijd.
Ontwerp je eigen KEUK

Beginnen met je keuken ontwerpen

Ben je benieuwd hoe je een keuken ontwerpt in de configurator van KEUK? Nou, dat werkt heel simpel.

Stap 1:

De start

Als eerste kies je het aantal kasten dat je wilt. Ontwerp een kleine keuken of juist een grote keuken. Je kunt ook kiezen uit een van de vaak gekozen keukens, zodat je direct al een begin hebt.

Tip: later in het proces kun je altijd nog kasten toevoegen of verwijderen.

Stap 2:

Het overzicht

Heb je een keuze gemaakt? Mooizo! Nu beland je in de volgende stap, namelijk het kiezen van de kleur, het blad en de plaats van de keuken. Kies uit de kleuren mosterd geel, nachtzwart, oneindig groen, waddenzand grijs of wolkenwit. Tip: wil je weten hoe jouw gewenste kleur er echt uit ziet? Scroll naar onderen, daar vind je foto’s van onze keukens ter inspiratie.

Wil je graag dat jouw blad dezelfde kleur heeft als de rest van jouw keuken? Kies dan voor de multiplex met HPL. Wil je liever een neutraal blad, kies dan de kernbeuken. Let op: kies je voor het blad multiplex met HPL? Dan kun je maximaal 7 kasten toevoegen.

Kies vervolgens uit de laatste stap, namelijk de plaatsing. Tegen de wand of vrijstaand? De keuze is aan jou!

Stap 3:

Kies jouw kasten

Nu begint het échte werk: ga aan de slag om jouw keuken te ontwerpen! Je kunt zeven verschillende soorten kasten kiezen:

 • Deurkast
 • Koelkast
 • Ladekast
 • Ovenkast
 • Spoelkast
 • Vaatwasser
 • Wijnklimaatkast

Uiteraard kun je, binnen bovenstaande kast types, nog kiezen uit verschillende opties. Denk aan de toevoeging van een inductiekookplaat boven een deurkast of ladekast, en de toevoeging van binnenlades in een ladekast (zoals bestekindeling of kruiden indeling). Ook kun je kiezen of je de deurzijde links of rechts wilt hebben.

Tip: wil je een type kast toch ergens anders in de keuken hebben? Versleep de kast makkelijk naar de gewenste plek.

Keuken kasten indeling

Het is niet verstandig om lukraak kasten toe te voegen en niet na te denken over de indeling. Hoewel elke KEUK modulair is, wil je natuurlijk niet vlak na plaatsing het idee hebben dat je de verkeerde opstelling hebt gekozen. Zo is het misschien fijn om wat meer werkruimte te hebben om ingrediënten te kunnen snijden. Over het algemeen is een ergonomische indeling het beste, zodat je minder hoeft te lopen. Deze indeling ziet er als volgt uit: opbergzone, voorraadzone, spoelzone, werkzone en kookzone.

Een keuken van KEUK zou je, aan de hand van deze ergonomische indeling, als volgt kunnen ontwerpen: ladekast(en), spoelkast, vaatwasser, koelkast en ovenkast met inductiekookplaat. Uiteraard kun je de keuken ook uitbreiden met meer ladekasten of deurkasten. Of de inductiekookplaat boven op een andere kast plaatsen. Heb je ruimte voor slechts een kleine keuken? Dan is een ladekast met bovenop werkruimte, een spoelkast en een ovenkast met een inductiekookplaat misschien voldoende.

Inspiratie voor je keuken ontwerp

Wil je graag zelf een keuken ontwerpen, maar heb je niet zo goed voor ogen wat je precies wilt? Als eerste raden we je aan om te weten wat voor keuken er in je ruimte past. In onze configurator staat onder elke keuken de breedte, hoogte en diepte. Kijk goed hoeveel kasten je maximaal kan laten plaatsen en of de rest van de afmetingen goed passen.

Tip: heb je tegen de muur niet zoveel ruimte, maar in het midden juist wel? Kies dan voor een vrijstaande keuken.

Gele keuken - KEUK

Personalisatie en stijl

Bij KEUK heb je de keuze uit verschillende kleuren, zoals de veelgekozen keuken kleuren zwart, grijs en wit. Wil je juist net even wat anders? Dan kun je kiezen voor groen of geel. Vind je groen of geel voor de keuken erg leuk, maar vind je het lastig om dit goed te stijlen? Dat begrijpen we. Daarom geven we je een aantal stijl tips om jouw keuken helemaal te personaliseren.

Houd je van kleur? Doe eens anders en ga voor een gele keuken of een groen keuken ontwerp! Het belangrijkste om balans, rust en sfeer in een gekleurde keuken te behouden, is door de omgeving rustig te houden. Denk aan grijze muren, zwarte accenten, grijze vloeren of witte meubelen. Door rustgevende kleuren rondom de gele of groene keuken te behouden, maak je het geheel stijlvol, vrolijk en rustgevend.

Andersom is natuurlijk ook een optie als je een knalkeuken net wat te eng vindt: kies voor een neutrale keuken en stijl het af met kleurrijke meubelen, muren, vloeren of accessoires.

Start je eigen KEUK(en)

Ben je er helemaal klaar voor om jouw eigen KEUK(en) te ontwerpen? Begin direct, vrijblijvend en zonder registratie! Volg de stappen in het stappenplan aan het begin van dit artikel, of begin zonder hulp. De online configurator is makkelijk, simpel en gratis! Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw KEUK direct bestellen. Begin jouw keuken ontwerp via de onderstaande button.

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen

over eigen keuken ontwerp zonder registratie

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat kost een keuken ontwerp?
  Wil je jouw eigen keuken ontwerpen? Gebruik de gratis online configurator van KEUK.nl. Simpel en snel zet je jouw keuken modulair in elkaar. De prijs zie je bij iedere stap staan, zodat je direct weet wat jouw keuken gaat kosten.
 • Wat kost een keuken in 2023?
  Wat een keuken in 2023 kost, hangt af van jouw wensen. Materialen, apparatuur en grootte van de keuken beïnvloeden de prijs. Een basis KEUK kun je al kopen voor ca. € 3.000. Ontwerp jouw eigen keuken in de configurator op KEUK.nl en zie direct wat jouw nieuwe keuken kost.
 • Kan ik een keuken ontwerpen online gratis?
  Op KEUK.nl kun je jouw keuken gratis ontwerpen door middel van de online configurator. Je hebt geen registratie nodig. Ook is het keuken ontwerp geheel vrijblijvend. Dus ga naar onze website en creëer jouw eigen KEUK.
 • Waar kan ik een keuken ontwerpen met prijs?
  Een keuken ontwerpen met prijs kan in de online configurator op KEUK.nl. Bij elke stap die je maakt, zie je de prijs. Zo weet je precies of je nog wat kan toevoegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan zie je direct de totaalprijs inclusief montage.
 • Welke keuken configurator is het beste?
  Ontdek onze nieuwste keuken configurator op KEUK.nl! Gratis, vrijblijvend en geen registratie nodig. Ontwerp een keuken geheel naar jouw eigen wensen. Het is makkelijk en simpel. Sla jouw ontwerp tussentijds op of stuur door naar een vriend(in).
 • Waar kan ik een keuken ontwerpen zonder registratie?
  Een keuken ontwerpen zonder registratie kan in de online configurator op KEUK.nl! Stel makkelijk en simpel jouw droomkeuken samen. Je hoeft je nergens te registreren. Ook is het maken van een keuken ontwerp gratis en vrijblijvend.