Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Kleine keuken bij KEUK:

Grootse mogelijkheden

Een kleine keuken nadelig? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Ga je voor een compacte keuken, dan kan dit juist veel voordelen en mogelijkheden met zich meebrengen. We leggen je graag uit wat je met een compacte keuken kan doen en hoe je dit het beste kan inrichten. Ben je enthousiast? Stel dan jouw complete kleine keuken samen in de online configurator van KEUK.

KEUK sfeerbeeld

Kleine keuken bij KEUK:

Grootse mogelijkheden

Kleine keuken

wel zo fijn

Soms heb je geen keuze als het gaat om een kleine keuken. Misschien is de ruimte waar je keuken moet staan erg klein. Dit kan het geval zijn in studentenhuizen of bedrijfspanden. Maar ook in kleinere woonhuizen is niet altijd de ruimte om een grote keuken neer te zetten.

Het kan ook zijn dat je geen budget hebt voor een grote keuken, bijvoorbeeld doordat je alleenstaand bent. Of je wil simpelweg niet veel geld uitgeven aan een grote keuken, omdat je helemaal niet zo van koken houdt of niet een grote keuken nodig hebt. Dan is het natuurlijk beter om een kleinere keuken aan te schaffen. Dat scheelt veel in de portemonnee, maar is voor jezelf ook duurzamer. Een kleine keuken dwingt je om te kijken naar wat je echt nodig hebt.

Voordelen van een kleine KEUK

Een complete kleine keuken bestel je op KEUK.nl. Waarom? Omdat een keuken van KEUK veel voordelen heeft. Eén daarvan is dat je jouw keuken kan samenstellen in onze online configurator. De andere voordelen ontdek je hieronder.

 • Een complete kleine keuken ontwerpen kan in onze configurator. Maar wist je dat deze configurator helemaal gratis en zonder registratie te gebruiken is?
 • Een KEUK is volledig modulair, wat betekent dat je flexibel kasten kan aanpassen en uitbreiden. Dit kan zowel in de configurator als na plaatsing.
 • Voel je je altijd opgehaast als je een keuken wil uitkiezen? Dat is bij KEUK niet het geval. Voor de twijfelaars onder ons: je kan jouw ontwerp tussentijds opslaan. Ook kun je jouw ontwerp met anderen delen. Je hebt dus genoeg tijd om van jouw compacte keuken een weloverwogen droomkeuken te maken.
 • Heb je een beperkt budget? Geen zorgen, in onze configurator zie je altijd de prijs staan. Zo kun je direct zien wat je nog kan toevoegen aan je kleine keuken – of juist niet.
 • We snappen dat je jouw keuken zo snel mogelijk wil gaan gebruiken. Daarom hanteren wij slechts 6 weken levertijd!
 • De KEUK is te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Kies een veilige kleur, zoals wolkenwit, nachtzwart of waddenzand grijs. Wil je juist een opvallende keuken, ga dan voor mosterd geel of oneindig groen.

Inrichting van je kleine KEUK

Wil je een complete kleine keuken? Dan is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de ruimte waar jouw KEUK komt te staan. Je wil immers niet een te grote of te kleine keuken bestellen. Meet dus als eerste goed de ruimte op, zo weet je precies hoe groot jouw KEUK kan worden. Tip: in de configurator staat de breedte en de hoogte van de keuken er altijd bij.

Dan is het belangrijk om te kijken naar hoe jouw keuken eruit gaat zien. Nadat je een keuze hebt gemaakt uit de kleur en het type werkblad, is het tijd om de verschillende kast opties te overwegen. Bij KEUK heb je de keuze uit een ladekast, deurkast, spoelbak (met daaronder een deurkast), oven, vaatwasser, koelkast en een wijnklimaatkast.

Bij een compacte keuken is een wijnklimaatkast, vaatwasser en koelkast misschien minder relevant. Immers: afwassen kan met de hand en een koelkast zou je ook los kunnen kopen. Dan blijven een ladekast, deurkast, spoelbak en oven nog over. Je zou je complete kleine keuken dus als volgt kunnen samenstellen: oven, spoelbak (met deurkast) en ladekast. Heb je plaats voor een grotere keuken? Dan is het een mogelijkheid om een koelkast of een extra deurkast toe te voegen. Houd te allen tijde goed in de gaten wat de afmetingen zijn en wat voor jou echt belangrijk is in een keuken.

KEUK sfeerbeeld

Kleine keuken

met eiland

Een kleine keuken met eiland is misschien niet iets waar je direct aan denkt. Want een eiland zie je toch vaak alleen in grote keukens? Dat klopt, maar dat betekent niet dat het geen mogelijkheid is voor de kleinere keukens. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tegen de muur niet veel ruimte hebt om een keuken te plaatsen, maar dat er in het midden wel meer ruimte is. Je kan ervoor kiezen om de keuken alleen in het midden neer te zetten om een soort eiland idee te creëren. Maar op dit moment levert KEUK nog geen keuken met kookeiland.

Let op: in de toekomst gaan we wel een kookeiland toevoegen aan ons assortiment. Dus blijf onze website in de gaten houden.Kleine keuken

met bar

Een bar in de keuken is een droom voor veel mensen. Toch is dit met een kleine keuken vaak niet mogelijk in verband met het ruimtegebrek. Geen zorgen, daar hebben we gelukkig een creatieve oplossing voor. Bij KEUK is het namelijk mogelijk om een Siemens wijnklimaatkast aan je keuken toe te voegen. Hier kun je wijn in bewaren, maar natuurlijk ook bier of andere alcoholische dranken die het lekkerste koud zijn. Het staat niet alleen erg chic, maar bespaart ook nog eens ruimte in de koelkast of opslag. Voor de echte borrel liefhebber is een wijnklimaatkast dus zeker een must! Om de echte ‘bar ervaring’ te krijgen, kun je een compacte bartafel en wat stoelen neerzetten – mits dit natuurlijk nog in de ruimte van je keuken past. Past dit niet? Dan is alleen een fijne eettafel met comfortabele eetkamerstoelen natuurlijk ook helemaal prima om lekker lang aan te borrelen.

Tips voor het stijlen

van een compacte keuken

Het kan lastig zijn om een kleine keuken te stijlen. Wat voor kleuren gebruik je bijvoorbeeld? Een KEUK kan in vijf kleuren besteld worden. Onze basiskleuren zijn wit, zandgrijs en zwart. De opvallende kleuren zijn geel en donkergroen.

Als je een zeer compacte keuken hebt, kun je het beste kiezen voor een lichte keuken. Denk aan onze kleuren wit of zandgrijs. Deze lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat jouw ruimte er groter uit gaat zien.

Ben je geen fan van de lichtere ‘saaie’ kleuren? Ga dan voor een opvallende kleur, zoals geel, donkergroen of zwart. Dit zorgt ervoor dat jouw keuken een ware blikvanger wordt. Mooie kleuren bij een gele keuken zijn grijs, wit, zwart of – voor de echte kleur liefhebbers – groen. Donkergroen kun je stijlen met geel of een neutrale kleur. En een zwarte keuken gaat samen met zo goed als elke kleur.

Wil je jouw opvallende keuken wel ruimtelijk laten ogen? Zorg dan voor een lichte basiskleur op de muren en het meubilair, zodat de ruimte rustig blijft.Stel je eigen kleine KEUK samen

Ben je helemaal klaar om jouw eigen kleine KEUK te ontwerpen? Begin direct, vrijblijvend en zonder registratie! De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs en de afmetingen, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw kleine keuken direct bestellen. Begin jouw keuken ontwerp via de onderstaande button.

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen

over onze kleine keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat kost een kleine keuken?
  Wat een kleine keuken kost, hangt af van jouw wensen. Materialen en apparatuur beïnvloeden de prijs. Een basis KEUK kun je al kopen voor ca. € 3.000. Ontwerp jouw eigen keuken in de configurator op KEUK.nl en zie direct wat jouw complete kleine keuken kost.
 • Hoe groot moet een keuken minimaal zijn?
  De kleinste keuken bij KEUK is 129 cm breed. Maar het beste is om een keuken van minimaal 192 cm breed te nemen. In dit geval kun je alle essentiële keukenonderdelen plaatsen: een oven, een spoelbak (met deurkast) en een ladekast.
 • Hoe groot is een kleine keuken?
  De kleinste keuken bij KEUK is 129 cm breed. Het beste is, mits de ruimte het toelaat, om een keuken van 192 cm breed te nemen. In dit geval kun je alle essentiële keukenonderdelen plaatsen: een oven, een spoelbak (met deurkast) en een ladekast.
 • Wat is de beste kleur voor een kleine keuken?
  Je kan bij een kleine keuken het beste gaan voor lichte kleuren. Bij KEUK hebben we een aantal lichte kleuren, namelijk wolkenwit en waddenzand grijs. De lichte kleuren zorgen ervoor dat jouw ruimte er groter uitziet.
 • Welke kleur keuken in kleine ruimte?
  Je kan bij een kleine keuken het beste gaan voor lichte kleuren. Bij KEUK hebben we een aantal lichte kleuren, namelijk wolkenwit en waddenzand grijs. De lichte kleuren zorgen ervoor dat jouw ruimte er groter uitziet.
 • Waar een kleine smalle keuken kopen?
  Een kleine smalle keuken kun je kopen op KEUK.nl. Je kan jouw eigen kleine smalle keuken samenstellen in de online configurator. Stel verschillende kasten samen, zoals een deurkast, ladekast, ovenkast, koelkast en meer. Je ziet de prijs direct staan.
 • Wat kost een kleine smalle keuken?
  Wat een kleine smalle keuken kost, hangt af van jouw wensen. Materialen en apparatuur beïnvloeden de prijs. Een basis KEUK kun je al kopen voor ca. € 3.000. Ontwerp jouw eigen keuken in de configurator op KEUK.nl en zie direct wat jouw complete kleine keuken kost.
 • Waar kan ik een complete kleine keuken kopen?
  Een complete kleine keuken kun je kopen op KEUK.nl. Stel jouw compacte keuken samen in de gratis online configurator. Kies uit een deurkast, ladekast, oven, vaatwasser, koelkast, spoelkraan en wijnklimaatkast.
 • Waar kan ik een kleine keuken met koelkast kopen?
  Een kleine keuken met koelkast kun je kopen op KEUK.nl. Je kan jouw eigen kleine keuken samenstellen in de online configurator. Kies de Siemens koelkast en andere opties naar keuze. Je ziet de prijs direct staan.
 • Waar kan ik een kleine keuken met vaatwasser kopen?
  Een kleine keuken met vaatwasser kun je kopen op KEUK.nl. Je kan jouw eigen kleine keuken samenstellen in de online configurator. Kies de Siemens vaatwasser en andere opties naar keuze. Je ziet de prijs direct staan.