Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Witte keuken: voor een tijdloos gevoel en open karakter

Witte keukens zijn nog steeds in veel Nederlandse huishoudens te vinden. Dat is geen verrassing, want wit is een neutrale basiskleur die zeer tijdloos is. Wat voor soort interieur je ook hebt, een witte keuken past overal bij. Een keuken in wit geeft een open en ruimtelijk gevoel in huis. Bij KEUK kun je jouw eigen witte keuken ontwerpen. Ontdek de voordelen en mogelijkheden van een witte KEUK bij jou thuis.

Grijze moderne keuken met wijnklimaatkast van KEUK

Waarom een witte keuken van KEUK?

Er zijn verschillende redenen om een witte keuken te kopen. Hoe jouw keuken eruit komt te zien, heb je gelukkig helemaal zelf in de hand. In onze configurator kun jij jouw eigen keuken in het wit ontwerpen en bestellen. Waarom je voor een witte keuken zou moeten kiezen:

 • Witte keukens zijn tijdloos. Het blijft altijd passen in de ruimte.
 • Een witte keuken zorgt ervoor dat jouw ruimte lichter lijkt. Handig als je een kleine ruimte hebt waar geen grote keuken in past.
 • Wit zorgt voor een open en ruimtelijk geheel.
 • Een keuken in wit geeft een heerlijke frisse uitstraling.
 • Wit is een neutrale basiskleur, waardoor je een witte keuken kan combineren met vrijwel alle kleuren en materialen.
 • In elke interieurstijl komt wit terug. Daarom past een witte keuken altijd in elke interieurstijl.
Ontwerp je eigen KEUK
Wolken witte keuken

Geen normaal wit, maar wolkenwit

Een witte keuken van KEUK is niet wit zoals alle andere doorsnee keukens. De kleuren van al onze keukens hebben we namelijk een echt Gronings tintje meegegeven. Waarom? Omdat we trots zijn op onze afkomst en omdat Groningen, net als KEUK, zoveel unieks te bieden heeft. In plaats van een standaard witte kleur, kun je een KEUK bestellen in de kleur wolkenwit. Deze unieke kleur hebben we afgeleid van de continu veranderende wolkenwitte luchten die je in de provincie vaak ziet. Een prachtig tafereel, al zeggen we het zelf.

Interieurstijlen van witte keukens

Een witte keuken past in verschillende interieurstijlen. Dit komt doordat wit een neutrale basiskleur is die in veel stijlen terugkomt. Toch hebben de keukens van KEUK een unieke stijl door het stalen frame, de strakke uitstraling en de duurzame materialen. Hierdoor kun je een witte keuken van KEUK niet zo snel plaatsen in een landelijke stijl. Wel past een witte KEUK zeer goed in een industriële, moderne en zelfs Scandinavische stijl.

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Industriële keuken in wit

Moderne witte keuken

Grijze strakke keuken van KEUK

Scandinavische witte keuken

Witte keuken combineren

Het grote voordeel van een witte keuken is dat het zeer goed te combineren is. Als je een keuken in het wit samenstelt in onze configurator, dan krijg je verschillende opties. Je kan de witte keuken sober houden, maar je kan het ook net wat spannender maken. We geven je graag wat inspiratie voor het indelen van jouw witte keuken.

Modulaire keuken

Witte keuken met houten blad

Grijze keuken met RVS spoelbak detail

Witte keuken met wit blad

Black-line kraan en spoelbak

Rvs of zwarte spoelbak

Witte keuken van KEUK

Witte keuken met eiland

Accessoires bij witte keuken

Een witte keuken is rustig, fris, licht en strak. Toch kan het ook een beetje saai zijn, doordat het zo’n neutrale basis is. Houd je van kleur en accessoires? Een witte keuken kun je prachtig combineren met zo’n beetje alles. De bekendste combinaties met een witte keuken zijn grijze elementen, houten accenten en zwarte accessoires. Vooral een witte keuken met houten accenten is erg populair doordat het een tijdloze, warme en moderne combinatie vormt. Denk aan een houten blad, een houten wandplank of houten keukengerei.

Circulaire keuken

Duurzame witte keuken

Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp je eigen witte KEUK

Een wolkenwitte keuken van KEUK is modern, uniek en tijdloos! Ontwerp jouw witte keuken in onze configurator. Volg de stappen in de configurator en creëer jouw droomkeuken. Gratis, makkelijk en op jouw eigen tempo. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw witte KEUK direct bestellen.

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen

over onze witte keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Is een witte keuken nog in?
  Wit is een neutrale basiskleur, wat ervoor zorgt dat een witte keuken tijdloos is en goed past in elke interieurstijl. Bij KEUK kun je jouw eigen witte keuken samenstellen in onze configurator.
 • Waarom een witte keuken?
  Witte keukens zijn tijdloos en passen in elke interieurstijl. Ook zorgt een witte keuken voor een open, licht en ruimtelijk geheel. Daarnaast kun je een witte keuken combineren met vrijwel alle kleuren en materialen.
 • Wat zijn de voordelen van een witte keuken?
  Witte keukens zijn tijdloos en passen in elke interieurstijl. Ook zorgt een witte keuken voor een open, licht en ruimtelijk geheel. Daarnaast kun je een witte keuken combineren met vrijwel alle kleuren en materialen.
 • Welk keukenblad bij witte keuken?
  Bij een witte keuken van KEUK kun je een houten kernbeuken keukenblad of een multiplex met HPL keukenblad kiezen. Een houten blad zorgt voor meer warmte in de keuken, maar heeft wel meer onderhoud nodig dan een multiplex met HPL blad. 
 • Hoe maak je een witte keuken gezellig?
  Een witte keuken maak je gezellig door accenten, kleuren en accessoires toe te voegen. Vooral hout zorgt voor een warme en gezellige sfeer in een witte keuken. Denk aan een houten werkblad of een houten wandplank.
 • Welke kleur vloer bij een witte keuken?
  Welke kleur vloer je bij een witte keuken moet leggen, hangt af van je persoonlijke stijl en wensen. Voor een warm en contrasterend geheel, kies je voor een houten vloer of een vloer met houtlook, zoals pvc.