Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Wijnklimaatkast voor in jouw keuken

Een wijnklimaatkast in de keuken is een must-have voor iedere wijnliefhebber. Het houdt jouw favoriete wijnen op de perfecte temperatuur. Hierdoor behouden de wijnen hun kwaliteit en kunnen ze zich verder ontwikkelen in smaak en aroma. Daarnaast is een wijnklimaatkast een prachtige blikvanger in de keuken. Bij KEUK kun je een inbouw wijnklimaatkast kiezen voor in jouw keuken. Ontdek de mogelijkheden.

Grijze moderne keuken met zes modules
Grijze moderne keuken met wijnklimaatkast van KEUK

Wat is een inbouw wijnklimaatkast?

Waarom een inbouw wijnklimaatkast in de keuken?

Een inbouw wijnklimaatkast in de keuken biedt zowel voordelen voor het bewaren en serveren van wijn als voordelen voor de algehele keukeninrichting.

 • In een inbouw wijnklimaatkast kun je wijn optimaal bewaren. Door de gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidsniveaus kan de wijn zich goed ontwikkelen en blijft de kwaliteit behouden.
 • Met een wijnklimaatkast in de keuken heb je je favoriete wijnen altijd binnen handbereik.
 • Een wijnklimaatkast kan een elegante toevoeging zijn aan de keuken. Met de glazen deuren van de wijnkoelkast kun je als wijnliefhebber jouw collectie tentoonstellen en een stijlvolle uitstraling creëren.
 • Een inbouw wijnklimaatkast in de keuken is een efficiënte en ruimtebesparende oplossing. Het neemt geen extra ruimte in beslag, wat vooral handig is in keukens met beperkte ruimte.
Ontwerp je eigen KEUK met wijnkast
Grijze moderne keuken met zes modules

Wijnklimaatkast inbouw van Siemens

Siemens wijnklimaatkast voor de keuken

Wijnklimaatkast met 2 zones

Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp je eigen keuken met wijnklimaatkast

Wil jij graag een wijnklimaatkast in jouw keuken? Begin dan direct met het samenstellen van jouw KEUK! De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs en de afmetingen, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw keuken met wijnklimaatkast direct bestellen.

Ontwerp je eigen KEUK

Afmetingen van een wijnkoelkast

Bestel je een wijnkoelkast bij KEUK? Dan wordt deze in de keuken ingebouwd. Dit betekent dat de afmetingen hetzelfde zijn als de keuken. De hoogte van de wijnklimaatkast in de keuken is ongeveer 96,5 centimeter. Dit is inclusief het keukenblad. De diepte van de keuken met wijnklimaatkast is 65 centimeter en de breedte van de wijnklimaatkast module is ongeveer 63 centimeter.

Veelgestelde vragen over onze wijnklimaatkasten

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat is een inbouw wijnklimaatkast?
  Een inbouw wijnklimaatkast is een compacte koeling die in de keukenkasten wordt ingebouwd. Het biedt een gecontroleerde omgeving om wijn op de perfecte temperatuur te bewaren, terwijl het naadloos integreert in de keukeninrichting.
 • Is een klimaatkast alleen voor wijn?
  Nee, een klimaatkast kan ook worden gebruikt voor het bewaren van andere dranken, zoals champagne, bier, en zelfs voedsel zoals kaas. Het biedt gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidsniveaus om de kwaliteit van verschillende soorten dranken en voedsel te behouden.
 • Hoeveel flessen passen er in een inbouw wijnklimaatkast?
  De wijnklimaatkast van Siemens heeft een netto inhoud van 120 liter. Dit biedt ruimte voor uitzonderlijke wijncollecties met een capaciteit voor 44 flessen.
 • Wat zijn de afmetingen van een wijnklimaatkast?
  Bestel je een wijnkoelkast bij KEUK? Dan wordt deze in de keuken ingebouwd. De hoogte is ongeveer 96,5 centimeter. Dit is inclusief het keukenblad. De diepte is 65 centimeter en de breedte van de wijnklimaatkast module is ongeveer 63 centimeter.
 • Wat is de optimale temperatuur van een wijnklimaatkast?
  De wijnklimaatkast van KEUK bestaat uit 2 apart in te stellen temperatuurzones. Voor rode wijn wordt vaak kamertemperatuur aangehouden, en witte wijnen en rosé wijnen worden gekoeld.
 • Waarom heeft een wijnklimaatkast 2 zones?
  Rode wijnen worden over het algemeen op kamertemperaturen bewaard, terwijl witte wijnen en rosé wijnen gekoeld dienen te worden. Door twee aparte temperatuurzones te hebben, kun je zowel rode als witte wijnen optimaal bewaren.
 • Waar kan ik een wijnklimaatkast kopen?
  Bij KEUK kun je een wijnklimaatkast in je nieuwe keuken laten inbouwen. Stel jouw keuken inclusief wijnklimaatkast samen in onze online configurator op onze website.
 • Waar koop ik een keuken met wijnklimaatkast?
  Bij KEUK kun je een wijnklimaatkast in je nieuwe keuken laten inbouwen. Stel jouw keuken inclusief wijnklimaatkast samen in onze online configurator op onze website.