Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Scandinavische keuken: aandacht voor rust en ruimte

‘Less is more’, dat is het uitgangspunt van de Scandinavische stijl. De Scandinavische keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, natuurlijke materialen, lichte kleuren en veel rust. De oorspronkelijke Deense stijl is overgewaaid naar de rest van Europa, wat ervoor heeft gezorgd dat nu in veel Nederlandse keukens de Scandinavische stijl te vinden is. Ontdek de mogelijkheden van een Scandinavische keuken van KEUK bij jou thuis.

Grijze Scandinavische keuken met planten
Wolken witte keuken

Hoe ziet een Scandinavische keuken er uit?

Een belangrijk aspect in de Scandinavische stijl is het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Hout, vaak zo onbewerkt mogelijk, staat op nummer één van de meest populaire materialen in de Scandinavische keuken. Maar ook steen en metaal zijn veelgebruikte materialen. Deze materialen voegen niet alleen warmte en textuur toe aan de keuken, maar zorgen direct ook voor een verbinding met de natuur.

De essentie van het Scandinavische design schuilt in het minimalisme en het functionele ontwerp gecombineerd met een warme decoratieve stijl. Hierbij zijn wittinten, neutrale kleuren en natuurlijke houtsoorten het belangrijkste. Een Scandinavische keuken zou je dus kunnen herkennen aan strakke lijnen, een witte of lichte kleur, warme houten accenten en een minimalistisch ontwerp dat rust en ruimte bevordert.

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

KEUK: Scandinavisch industrieel

Scandinavische keuken

Oorsprong Scandinavische keuken

Mogelijkheden van de Scandinavische keuken bij KEUK

We spraken al eerder over het uiterlijk van een Scandinavische keuken: strakke lijnen, een witte of lichte kleur, warme houten accenten en een minimalistisch ontwerp dat rust en ruimte bevordert. Wil jij jouw eigen Scandinavische keuken bij KEUK samenstellen? We vertellen je graag wat voor opties en mogelijkheden je hebt om je nieuwe keuken om te toveren in Scandinavische stijl.

Witte keuken van KEUK

Lichte kleuren

Siemens Vaatwasser - KEUK

Duurzame apparatuur

Grijze keuken met RVS spoelbak detail

Spoelbak met keukenkraan

KEUK sfeerbeeld: RVS spoelbak en kraan

Houten werkblad

Keukenopstellingen

Een Scandinavische keuken heeft niet één bepaalde opstelling. Vaak zijn meerdere keukenopstellingen geschikt, zolang het maar de ruimtelijkheid en het minimalisme bewaakt. Daarom zijn Scandinavische keukens vaak terug te zien als open keukens. Onderstaande keukenopstellingen zijn beschikbaar bij KEUK.

Scandinavische keuken met wijnklimaatkast

Keuken zonder bovenkasten

Grijs kookeiland en keukeneiland met bar

Keuken met kookeiland

Neem contact op
Sfeerbeeld: koken in een KEUK

Parallel keuken

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Kleine keuken

Grijze keuken in moderne en Scandinavische stijl

Scandinavische keuken hout

Ontwerp je eigen KEUK

Ontwerp je eigen Scandinavische keuken

Wil je jouw eigen Scandinavische keuken samenstellen? Ontwerp dan nu jouw eigen KEUK! Volg de stappen in de configurator en begin met het creëren van jouw droomkeuken. De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Kies je eigen kleur, indeling en materiaal voor het blad. Sla jouw ontwerp tussentijds op of stuur het naar een vriend(in) of familielid. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw Scandinavische KEUK direct bestellen.

Ontwerp je eigen KEUK

Accessoires en decoratie Scandinavische keuken

Scandinavische keukens laten zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen. Dit wordt vaak aangevuld met opvallende hanglampen voor extra stijl en sfeer. Een andere optie is subtiele ledverlichting. Dit past goed bij het duurzame karakter van de Scandinavische stijl.

Accessoires, zoals vloerkleden en natuurmotieven, brengen warmte in de Scandinavische keuken en zorgen voor een uitnodigende sfeer. Deze accessoires dragen bij aan een gezellige en huiselijke sfeer.

Tegels spelen ook een rol in het creëren van een knusse sfeer. Probeer bijvoorbeeld eens een lichtgroene tint of een andere pastelkleur als tegel. Dit zorgt voor een frisse uitstraling zonder de rust te verstoren.

Veelgestelde vragen

over onze Scandinavische keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

  • Wat is een Scandinavische keuken?
    Een Scandinavische keuken kenmerkt zich door eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen. Het design focust op veel natuurlijk licht, minimalisme, gebruik van hout, lichte kleuren en een gevoel van ruimte en rust.
  • Hoe ziet een Scandinavische keuken er uit?
    Een Scandinavische keuken heeft een minimalistisch ontwerp met veel natuurlijk licht. Witte of lichte kleuren overheersen, samen met natuurlijke materialen zoals hout, metaal en steen. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en functionaliteit staan centraal, met ruimte voor warme accenten.