Binnen 6 weken bij je thuisbezorgd en geplaatst.

Wachtwoord vergeten?

0

Parallel keuken zorgt voor symmetrie en ruimte

Een parallel keuken is een dubbele wandopstelling waarbij twee rechte keukens tegenover elkaar staan. Deze keukenopstelling zorgt voor een symmetrische indeling en veel ruimte. Ideaal voor smalle of kleine keukens. Bij KEUK kun je een parallel keuken samenstellen in de configurator door twee keukens tegen de muur te ontwerpen. Laat je inspireren door de voordelen en mogelijkheden van een keuken in parallel opstelling.

Waarom een parallel keuken?

Een parallel keuken wordt vooral gebruikt in een afgesloten keuken, omdat het dan goed tot zijn recht komt. Heb jij een afgesloten keuken, een kleine keuken of een keukenruimte waar een parallel keuken geschikt is? We geven je graag nog meer redenen om een keuken met parallel opstelling te nemen:

 • Twee rechte keukens tegenover elkaar maximaliseren de bruikbare ruimte, waardoor er voldoende werkruimte beschikbaar is om heerlijk en uitgebreid te koken.
 • Door de symmetrische indeling van een parallel keuken kunnen verschillende keukentaken gescheiden worden uitgevoerd. Denk aan het snijden van het eten enerzijds en het bereiden van het eten anderzijds.
 • De parallel keuken heeft een ergonomische opstelling. Dit maakt het gemakkelijker om van de ene taak naar de andere te gaan.
 • De ruimte tussen de twee rechte keukens maakt het mogelijk voor meerdere personen in een huishouden om gezellig samen te koken.
 • Een parallel keuken is symmetrisch, waardoor het een bepaalde rust uitstraalt. Dit zorgt voor een aantrekkelijke keuken.
 • Bij KEUK kun je jouw parallel keuken zelf ontwerpen. Zo heb je helemaal zelf in de hand hoe jouw keuken eruit komt te zien.
Ontwerp je eigen KEUK

Mogelijkheden parallel keuken opstelling

Een parallel opstelling is twee rechte keukens tegenover elkaar. Dat klinkt wat saai, maar gelukkig zijn er bij KEUK genoeg mogelijkheden om een parallel keuken ruimtelijk en luxe te maken. Ten eerste is het goed om te weten dat een KEUK geen bovenkastjes heeft. Dit heeft als voordeel dat een keuken er ruimtelijk en open uitziet.

In plaats van één rechte keuken, heb je bij een parallel opstelling twee rechte keukens. Dit heeft als voordeel dat je genoeg opslag hebt om het gebrek aan bovenkastjes te compenseren. Ook kun je genoeg apparatuur in de keuken kwijt. Bij KEUK kun je kiezen uit een oven, koelkast, vrieskast, vaatwasser en wijnklimaatkast. Afhankelijk van je beschikbare ruimte zou je alle apparatuur in de twee rechte keukens kwijt kunnen. Kies zelf het aantal modules.

Natuurlijk kunnen een spoelkast en een werkblad niet ontbreken. Kies de stijl die bij jou past: ga voor een rvs spoelbak met (Quooker) kraan of een zwarte spoelbak met (Quooker) kraan. Voor het werkblad kun je kiezen uit een multiplex met HPL blad of een houten kernbeuken blad.

Kleuren met een verhaal. Groningse trots!

Parallel keuken kleuren

Parallel keuken stijlen

Parallel keukens passen perfect in diverse stijlen. Vooral bij KEUK kun je jouw parallel keuken helemaal ontwerpen naar jouw favoriete woonstijl. Kies uit een donkere, lichte of vrolijke keuken kleur. Ook kun je al dan niet houttinten toevoegen door het kernbeuken blad te selecteren. Voor een industrieel en futuristisch tintje kun je een rvs spoelbak toevoegen. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder hebben we als inspiratie de populairste stijlen voor een parallel keuken benoemd.

Witte keuken van KEUK

Moderne parallel keuken

Kleine gele keuken tegen de wand

Kleine parallel keuken

Grijs kookeiland en keukeneiland met bar

Parallel keuken met bar

Neem contact op
Keuken met bar en hoge kastenwand

Parallel keuken met kastenwand

Ruimte tussen parallel keukenonderdelen

Ga je voor een parallel keuken, dan is het belangrijk om voor de doorgang een breedte tussen de 120 en 200 centimeter aan te houden. Dit biedt ruimte om comfortabel langs elkaar te lopen en keukendeurtjes moeiteloos parallel van elkaar te openen. Heb je niet zoveel ruimte? Een alternatief is om aan één zijde een rechte keuken met alleen kasten te plaatsen en aan de andere zijde een keuken met alleen apparatuur. Denk ook aan de werkdriehoek tussen kookplaat, spoelbak en koelkast; een zo klein mogelijke afstand is efficiënter.

Ontwerp je eigen KEUK

Stel je eigen parallel KEUK samen

Ben je klaar om jouw eigen parallel keuken te ontwerpen? Begin direct, vrijblijvend en zonder registratie! De online configurator is makkelijk, simpel en gratis. Sla tussentijds op of stuur jouw ontwerp naar een vriend(in) of familielid. Je ziet te allen tijde de prijs en de afmetingen, zodat je precies weet of je nog iets toe kan voegen of juist niet. En ben je helemaal klaar? Dan kun je jouw keuken met parallel opstelling direct bestellen.

Ontwerp je eigen KEUK

Veelgestelde vragen over onze parallel keukens

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier staan alvast een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk eens op onze klantenservice pagina. Hier vind je een overzicht met nog veel meer veelgestelde vragen. Liever persoonlijk contact? Geen probleem. Je kunt ons bellen, mailen of appen.

 • Wat is een parallel keuken?
  Een parallel keuken is een indeling waarbij twee rechte keukens tegenover elkaar zijn geplaatst, met een gangpad ertussen. Het maximaliseert de bruikbare ruimte en biedt een efficiënte workflow.
 • Hoeveel ruimte tussen parallel keuken?
  Voor een parallel keuken is een minimale ruimte van ongeveer 3 meter breed vereist, maar een breedte tussen 3,5 en 4 meter is ideaal. Dit biedt voldoende ruimte voor de twee keukens met een gangpad van 120-200 centimeter ertussen.
 • Hoeveel ruimte nodig voor parallel keuken?
  Voor een parallel keuken is een minimale ruimte van ongeveer 3 meter breed vereist, maar een breedte tussen 3,5 en 4 meter is ideaal. Dit biedt voldoende ruimte voor de twee keukens met een gangpad van 120-200 centimeter ertussen.
 • Parallel keuken hoeveel afstand?
  Voor een parallel keuken is een minimale ruimte van ongeveer 3 meter breed vereist, maar een breedte tussen 3,5 en 4 meter is ideaal. Dit biedt voldoende ruimte voor de twee keukens met een gangpad van 120-200 centimeter ertussen.
 • Wat kost een parallel keuken?
  Stel je een parallel keuken in onze online configurator samen? Dan zie je te allen tijde wat de keuken kost. Zo weet je precies of je nog iets toe kan voegen of juist niet.